Otvoritev nove zobozdravstvene ambulante za odrasle na Vranskem

V sredo, 9. 6. 2021, smo otvorili nove prostore zobozdravstvene ambulante za odrasle na Vranskem.

Trak so prerezali (od leve proti desni): župan občine Žalec gospod Janko Kos, poslanec DZ gospod Aleksander Reberšek, direktorica ZD dr. Hana Šuster Erjavec,  župan občine Vransko gospod Franc Sušnik in poslanec DZ gospod Nik Prebil. Poslanca in župana so bili zdravstvenemu domu Žalec v veliko pomoč pri pridobivanju nove ambulante.

ZD Žalec se nenehno trudi za boljšo dostopnost primarnega javnega zdravstva prebivalcev Spodnje Savinjske doline, zato smo še posebej veseli, saj gre za prvo zobozdravstveno ambulanto za odrasle pod našim okriljem. Zadnjih petnajst let namreč ZD Žalec ni imel svoje zobne ambulante za odrasle; vsi zobozdravniki za odrasle, tudi tisti, ki svoje delo opravljajo v prostorih ZD v Žalcu in na Vranskem, imajo koncesijo. Ker pa je večina ambulant že polno zasedenih, je nova ambulanta izjemna pridobitev za prebivalce te doline.

V ZD Žalec imamo sedaj 5 zobnih ambulant: 3 zobne ambulante za otroke, 1 za odrasle in 1 specialistično zobno ambulanto za ortodontijo.   

V novi ambulanti, ki je začela delovati 11.1.2021, sprva v prostorih sosednje ambulante, sedaj pa v novo preurejenih prostorih, ki smo jih uradno otvorili v sredo 9.6.2021, bo lahko svojega zobozdravnika izbralo okoli 1.700 pacientov. Do danes se je v ambulanto Nika Šulerja vpisalo že več kot 400 pacientov, ki prihajajo večinoma iz občin Spodnje Savinjske doline.

Zobozdravniku Niku Šulerju in tehniku Davidu Drofeniku želimo uspešno delo, pacientom pa dobro počutje v novi ambulanti.