Nujna medicinska pomoč in dežurna služba

Enota nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Žalec deluje 24 ur na dan, vse dni v letu in je organizirana kot ločena služba in z ekipo, ki je v svojem delovnem času zadolžena zgolj za izvajanje nujne medicinske pomoči oz. dežurne službe.

 

GLAVNE INFORMACIJE

 

NaslovZdravstveni dom Žalec, Prešernova 6, 3310 Žalec
Telefon03/713-43-16
Telefon za nujne primere112
VodjaMatjaž Vrbinc, dr. med., spec. urg. med.
Odgovorni zdravstvenikDenis Tomašić, diplomirani zdravstvenik

 

ORGANIZACIJA SLUŽBE

 

Služba NMP ZD Žalec skrbi za neprekinjeno zdravstveno varstvo na območju občin Žalec, Prebold, Polzela, Tabor in Vransko s ciljem, da se kar najbolj skrajša čas od nastanka nujnega stanja do začetka dokončne zdravniške oskrbe. Ob zasedenosti naše ekipe na terenu, se ZD Žalec zapre, telefon pa se preveže na teren. V takšnem primeru je na vhodnih vratih izobešeno obvestilo, da je ekipa zaradi intervencije na terenu. V tem primeru pacienti lahko poiščejo pomoč v Urgentnem centru Celje ali pokličejo 112.

Pri dokončni oskrbi pacientov sodelujemo tudi z službo NMP Urgentnega centra Celje.

V vetrolovu pri vhodu v ZD Žalec je tudi stalno dostopen avtomatski defibrilator (AED). AED je stalno dostopen tudi pri vhodih Zdravstvenih ustanov na Vranskem, Polzeli, Preboldu in Petrovčah.

 

SESTAVA EKIPE

 

En zdravnik in en reševalec za potrebe nujnega interveniranja uporabljata vozilo urgentnega zdravnika. Ta ekipa obravnava tako paciente, ki iščejo pomoč v dežurni ambulanti, kot tudi opravlja intervencije na terenu. Zdravniki in reševalci so razporejeni po razporedu.

 

VOZNI PARK

 

Vozilo urgentnega zdravnika (VUZ).

 

DEŽURNA AMBULANTA

 

V dežurni ambulanti dela osebje enote NMP, kadar ni zasedeno z intervencijami na terenu. Obravnava sveže poškodbe in nujna stanja pri pacientih, ki lahko sami poiščejo zdravniško pomoč. Prednost pri obravnavi imajo nujnejši bolniki, zato ne moremo vedno upoštevati vrstnega reda prihoda v ustanovo. Zlorabe dežurne ambulante za ne-nujna stanja poslabšujejo dostopnost obravnave za nujne bolnike. Vsako verbalno in fizično nasilje nad našim osebjem prijavimo policiji!

 

PREVEZI IN DAJANJE NAROČENIH INJEKCIJ

 

• ob sobotah, nedeljah in praznikih dopoldan
• pacient mora imeti s seboj naročilo osebnega zdravnika ali izvid zdravljenja.

Samoplačniški cenik

an037_MedicinskaPomoc-726x1000