DELOVANJE  GINEKOLOŠKIH AMBULANT SAVINJSKE REGIJE

Spoštovani!

Po priporočilih Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo (RSK) in sklepu Ministrstva za zdravje RS, se je prilagodilo naše delo s pacientkami in število dostopnih ambulant, z namenom, da bi preprečili širjenje okužbe med prebivalci.

Do preklica ne bomo opravljali rednih preventivnih ginekoloških pregledov. Preglede zdravih nosečnic bomo opravljali v zmanjšanem obsegu, po priporočilih RSK:

  • Preventivni pregledi v nosečnosti zdravih nosečnic potekajo med 11. in 14. tednom, med 20. in 24. tednom z morfologijo, 28. teden, med 32. in 34. tednom, 37. teden, 39. teden, 40. teden.
  • Za dogovor o ev. sprožitvi poroda poteka pregled v 41. tednu v porodnišnici.

Preglede zdravih nosečnic bomo v savinjski regiji opravljali v enotnih ambulantah za zdrave nosečnice:

Nosečnice iz ZD ŽALEC bodo obravnavane v Zdravstvenem domu Celje.

Za vse nosečnice je vsak delovnik od 7.30 do 15. ure na voljo telefonsko svetovanje na enotni številki za savinjsko regijo: : 03 543 44 40. Lahko se boste pogovorili z ginekologom, ki bo po razporedu zadolžen za telefonsko svetovanje.

Nosečnice boste po telefonu obveščene o terminu za pregled, po seznamih, ki so jih posredovali vaši ginekologi. Če v roku 14 dni od objave tega obvestila še niste prejele termina za pregled, pokličite na številko za naročanje, enako kot vse nosečnice v zgodnji nosečnosti, ki še niste imele opravljenega prvega pregleda v nosečnosti!

ZD Celje: 03 543 44 36  in  03 543 43 18 , vsak delovnik v ordinacijskem času ambulante!

Informacije o delu ambulant najdete na spletu!

Vse nosečnice s sumom ali ugotovljeno gestacijsko boleznijo ali ogroženostjo ploda  obravnavamo kot do sedaj, na Ginekološko porodniškem oddelku SB Celje! Pred prihodom pokličite 03 423 33 49!